Malzemeler: Köftesi için: kıyma,soğan, 2 dilim bayat ekmek, 1 yumurta sarısı, bir diş sarımsak, tuz, karabiber,İçi için:1 patates,1 havuç,2 çorba kaşığı sıvı yağ,bezelye,kekik
Yapılışı:
Patates ve havuç küp küp doğranır ve sıvıyağda biraz pişirilir. Bezelye ve kekik ilave edilir. Ocaktan alınır. Başka bir kapta kıymanın içine soğan, bayat ekmek, yumurta sarısı, sarımsak, tuz, karabiber yoğrulur. Sandviç hamuru gibi açılıp içine sebzeli içten koyulur ve kapatılır. Tepsiye dizilir ve dağılmaması için üzerine yumurta akı sürülür. Köftelerin üzerlerine margarin parçaları konulur ve fırına verilir. Pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri konulur.
5 orta boy patates (haşlanmış) , Yarım demet maydanoz (ince doğranmış), Tuz, karabiber,pul biber, isteğe göre nane, Yarım limon, Zeytinyağı
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri iyice ezin. Baharatları, limon suyu ve zeytinyağını ilave edin ve iyice karıştırın. Bu harç dan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Topları ince doğramış maydanozlara bulayın ve servis edin