Malzemeler :

1 bardak basmati pirinç
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim kıyılmış pastırma
3 bardak tavuk suyu
50 gram rendelenmiş çedar peyniri
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı
:

Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.

Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu üstüne dökün, hafif ateşte kaynatın. Bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın. Rendelenmiş peynirin yarısını pilava katın ve karıştırıp sıcak servis yapın. Serviste geri kalan peyniri üzerine serpiştirin.