Çilekli Parfe Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Çilekli Parfe Nasıl Yapılır?

  1. Malzeme:

    100 gr margarin
    300 gr krem peynir
    Yarım su bardağı tozşeker
    2 Su bardağı krem şanti
    1 Su bardağı fındık
    200 gr kuru üzüm
    Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
    Yarım rendelenmiş limon kabuğu
    250 gr çilek


    Hazırlanışı:

    Margarin iyice yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırılır. Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu eklenir. Çilekler ayıklanıp yıkanır. Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünür. Çilekler de karışıma eklenir. Orta büyüklükte bir kalıp hafifçe ıslatılır. Karışım kalıba boşaltılır. Bir gece buzlukta bekletilir. Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkatılır. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletilir. Çileklerle süslenip servis yapılır.


  2. 2007-09-09 #2
    Çilekli Parfe hmmmm nefis gorunuyor,lalem yarin yapda beni cagir yemeye

  Okunma: 1944 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -