Malzemeler :

5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş,
çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)
250 gr tereyağ
250 gr un
Bir tutam tuz
½ Su bardağı su
150 gr tozşeker


Yapılışı :

Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin
Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın
½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika dinlendirin
Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin
Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin
Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın
Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin
Ters çevirerek servis tabağına alın