Ekşili Et

Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem


750 gr kuzu eti
1 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet soğan
2-3 Adet domates
Yarım limon
Tuz, karabiber
Maydanoz



Hazırlanışı
  • Domatesleri yıkayın.
  • Etleri küçük küçük doğrayın.
  • Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun.
  • Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun.
  • Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
  • Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın.
  • 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin.(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz.)
  • Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın.
  • Tuz ve karabiber koyun.
  • Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın.
  • Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Ekşili Et yemek tarifleri