Adana Kebabı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal

Adana Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemesi

    500 gr Kıyma
    1 Ortaboy Soğan
    4 Ortaboy Domates
    1 Demet Maydanoz
    1 çay kaşığı pulbiber
    1 çay kaşığı acı toz biber
    1 çay kşığı kimyon
    8 adet uzun çarliston biber,istenilen miktarda pide ve yassi şiş lazim olacak.



    Hazırlanışı

    Kıymayı bir kaba koyun, Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma, toz acı biber, pulbiber, kimyon ve tuz ile beraber yoğrup 10 dakika dinlendirin.Izgarayı önceden yakarak hazırlayın.Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin.Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, ızgaranın kenarlarına dizin.Bir yandanda pideleride kızartın. Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın.


    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 1351 - Yorum: 0 - Amp