Kürdan Böreği

Temmuz 29th, 2007 at 22:05 (Hamur İşleri)



Malzemeler :



2 adet yufka

3 adet sosis

1 su bardağı sıvı yağ

Kürdan

Gazoz kapağı



Yapılışı :



- Yufkaları ikiye katlayalım.



- Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek, yuvarlaklar çıkaralım.



- Kürdana bir sosis dilimi geçirelim. Arkasından 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka parçasını geçirelim.



- Bu şekilde kürdan dolana dek tekrarlayalım.



- Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım. Kürdanları yağa atıp kızartalım.



- Fazla yağı süzmek için kağıt havlunun üzerinde bir süre bekletelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun…

Kaynak:hobilerimveben