Limonlu bezeli muffinden artan beze ile bu damlaları yaptık. Karamel ve beze gibi iki tatlının, birbirini taşıması konusunda oldukça kuşkuluydum. Ayrıca uygun bir karamel tarifi bulmakta zorlanırım diyordum. Karameli almanca sayfadaki hurmalı kekten uyarlayınca problem çözüldü. Ancak karamelin miktarı çok fazla geldi. Malzemenin üçte biri dahi yetebilirmiş.


3 yumurta akı
100gram toz şeker
30gram pudra şekeri
bir fiske tuz
2-3 damla limon suyu

Temiz ve derin bir kapta, yumurta aklarını ve tuzu mikserin en yüksek hızında çırpın. Kar haline gelince ve kabın kenarlarında yumuşak sivri uçlar (yatay) oluşmaya başlayınca, yavaş yavaş toz şekeri akıtın ve aynı hızda çırpmaya devam edin. Limon suyunu ekleyin. Toz şeker eriyince, çırpmayı bırakın. Pudra şekerini karın üzerine eleyin. Tahta bir kaşık veya spatula ile karı alttan alarak çok hafif karıştırın. Görünürde pudra şekeri kalmayınca beze hazır demektir, dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
(bezeyi sıkma torbasına doldurup, pişirme kağıdı serip bir tepsiye sıkabilirsiniz. 100° C'de yaklaşık bir saat pişirebilirsiniz.)
Karamel: 50gram esmer şeker, 50ml. çiğ krema, 10gram tereyağ ve bir paket vanilyalı şeker. Bütün malzemeyi ufak bir cezveye veya tavaya alın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika koyulaşana kadar hafif ateşte karıştırın.

Bezelerin tabanını karamele bulayın ve aynı büyüklükte iki parçayı birbirine yapıştırın. Karamel çabuk donuyor, arada bir tekrar ısıtmak gerekebilir. İsterseniz üzerine kakao serpebilirsiniz.