Günümüzdeki balık çeşitleri, mönüye her zaman zenginlik kazandırmıştır.Eskiden beri bilinen bu önemli besinden özellikle denize kıyısı olan ülkeler yeterinceyararlanmakta ve daha ucuz beslenme olanağı bulmaktadır.


Balık; besleyici değeri yüksek ve sindirimi kolay bir besindir. Fazla yağlıolmayan balıklar; yaşlılara, hastalara ve çocuklara önerilir. 100 gr balıketindeortalama olarak;

15-20 gram Protein,
Yağ; az yağlı balıklarda % 5' ten az, yarım yağlı balıklarda % 5-10 arasında, yağlıbalıklarda ise % 10' dan fazladır,

Karbonhidrat yok denecek kadar azdır,

Deniz balıkları fosfor, iyot, sodyum ve demirden zengin; tatlı su balıkları isepotasyumdan zengindir,

Vitamince; A, B1 - B2, D vitaminlerinden zengin, C vitamininden fakirdir.

100 gram az yağlı balık eti 70 kalori, 100 gram yağlı balık eti 160 kalori verir.