Zonguldakta Ne Yenir?


Çöpele

Malzemeler: 700 gram patates, 300 gram süzme yoğurt, 50 gram tereyağı, 10 gram sarımsak, 10 gram pul biber, 10 gram tuz.

Hazırlanışı: Patatesleri küp şeklinde doğrayınız ve bir tencere içine koyarak üzerine su serpiniz. Yarısına kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatınız ve orta dereceli ateşte 30 dakika civarı pişiriniz.

işen patatesleri servis tabağına alınız, ezilmiş sarımsak süzme yoğurtla karıştırıp biraz su ilave ederek süzme yoğurdunu inceltiniz ve patateslerin üzerine dökünüz. Kızdırılmış tereyağında kırmızı pul biberi çöpele yemeğinin üzerine dökünüz. Çöpeleyi ılık olarak servis ediniz.


Resmi Yemeğin Adı Türü Yemeğin İçeriği
407 - Zonguldakta Ne Yenir? BAKLAÇ Tatlı Malzemeler: 600 gram toz şeker, 600 gram su, 125 gram nişasta, 100 gram fasulye, tarçın, hindistan c...
408 - Zonguldakta Ne Yenir? BEYAZ BAKLAVA Tatlı Malzemeler: 3 yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurt, yarım litre süt, 100gr margarin ceviz içi, bir paket ni...
409 - Zonguldakta Ne Yenir? ÇÖPELE Sebze Yemekleri Malzemeler: 700 gram patates, 300 gram süzme yoğurt, 50 gram tereyağı, 10 gram sarımsak, 10 gram pul...
410 - Zonguldakta Ne Yenir? ÇÜKÜNDÜR MANCARI Sebze Yemekleri Malzemeler: 125 gram kıyılmış kuru soğan, 100 gram pazı, 100 gram ısırgan otu, 100 gram kırmızı manc...
411 - Zonguldakta Ne Yenir? EREĞLİ PİDESİ Hamur İşi ve Börekler Malzemeler: Yarım kg kıyma (ya da kuşbaşı et), 100 gram domates, 50 gram soğan, 50 gram sivri biber,...
412 - Zonguldakta Ne Yenir? FINDIK Çerez ve Yemişler II. Standart bölge: Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Kocaeli. Daha genç,...
413 - Zonguldakta Ne Yenir? HÜPPÜLÜ (HÖBBELİ) Tatlı Malzemeler: 1 kg haşlanmış barbunya, yarım kg elma kurusu (tavşut), yarım kg toz şeker, 1 litre su. ...
414 - Zonguldakta Ne Yenir? KARTLAÇ Hamur İşi ve Börekler Malzemeler: 400 gram mısır unu, 50 gram yumurta, 400 gram süt, 20 gram ayçiçek yağı, 10 gram tereyağ...
415 - Zonguldakta Ne Yenir? KAVŞAK FASULYE Sebze Yemekleri Malzemeler: 1 kg taze fasulye (kurutulmuş), 1 adet kuru soğan, 100 gram sıvıyağ, 100 gram kurutulmuş...
416 - Zonguldakta Ne Yenir? KÖMEÇ Hamur İşi ve Börekler Malzemeler: Yarım kg un, 40 gram yaş maya, 120 gram ılık su, 20 gram toz şeker, 120 gram süt, 50 gra...