1) She has been working for that firm ............... since she left school.
a. very b. never c. every d. a long time e. ever

2) I'm so surprised to hear that he could do it ............... himself.
a. without b. with c. except for d. all by e. besides

3) This apple has ............... exceptionally sweet taste.
a. very b. never c. another d. not e. an

4) You look ............... you were expecting some bad news.
a. as though b. almost c. although d. if e. really

5) I'd like ............... lemonade with .............. sugar in it, please.
a. the / the b. a / a c. some / a d. a / some e. a / the

6) These flowers .............. all dead; please give me some fresh ............... .
a. was / were b. are / ones c. aren't all / more
d. will be / one e. were / ---

7) By the time the doctor ............... here, it'll be too late to do anything for her.
a. gets b. will get c. got d. get e. had got

8) She ............... very quiet until you came along.
a. had been b. keeps c. has been
d. will have been e. 's been keeping

9) Nobody loves you ............... I do.
a. than b. more c. except d. if e. like

10) The baby didn't get much sleep. We didn't ............... .
a. neither b. more c. less d. so much more e. either

11) She can speak Turkish quite well. And so ............... .
a. is he b. she can c. am I d. can her friend e. do I

12) We don't quite know how ............... there.
a. to get b. in order to get c. getting d. able to get e. can be getting

13) She didn't want ............... anything that would influence his decision.
a. having said b. in order to say c. to be said
d. saying e. to say

14) I assume ............... against buying a new car.
a. deciding b. your decision c. to decide
d. you've decided e. so as to decide

15) Why is she sitting there all ............... herself in the dark?
a. beside b. lonely c. by d. alone e. with

16) Seeing that his car wasn't there, I asked them, "Has Güneş ............... left?
a. ready to b. a long time ago c. already
d. as long as e. yet

17) Did you really say that? You .............. out of your mind!
a. were to have been b. have had to be c. must have been
d. should have been e. would be

18) She seemed ............... my company. Why did she ............... to leave?
a. to enjoy / like b. enjoying / enjoy c. have liked / ought
d. to be enjoying / have e. to enjoy / seem

19) She ............... about twenty-five when I first met her.
a. will have to be b. must have been c. has had to be
d. didn't need to be e. ought to have been

20) I've heard that the pink ............... are the best. I'd like to buy ............... if you've got ............... left.
a. any / some / any b. ones / some / any c. some / ones / many
d. ones / any / many e. ones / any / ones


01. e
06. b
11. d
16. c


02. d
07. a
12. a
17. c


03. e
08. a
13. e
18. d


04. a
09. e
14. d
19. b


05. d
10. e
15. c
20. b