Lor Peyniri Nasıl Yapılır?


1 kilo süt

Yarım çay bardağı limon suyu yada sirke
Bir tutam tuz

YAPILIŞI:

Sütü tencereye koyun ve ısıtmaya başlayın. Tam kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyip şöyle bir karıştırıp bırakın. Üstüne temiz bir bez örtüp 2-3 saat dinlendirin. Bu sürede hiç karıştırmayın ki dağılmasın. Daha sonra temiz bir tülbente süzüp tuzunu ekleyin sıkıca bağlayıp bir yere asın. Suyu iyice süzülünce buzdolabına alın. Buzdolabında 3-4 gün acılaşmadan kalıyor. Ama uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırın. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Eğer evde son kullanma tarihi geçmiş sütleriniz varsa atmayın onlarla yapın. Yada ekşimiz yoğurdunuz varsa biraz sulandırıp koyu ayran kıvamına getirin ve kaynatın .Aynı işlemi uygulayın.