Düzce,Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin; nüfusu, Kafkas göçmenleri ve Doğu Karadeniz'den gelen ve yerleşik halktan oluşmuş bir Cumhuriyet şehrimizdir...

Akçakoca: Melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği ile ünlüdür ve balık çeşiti açısından da oldukça zengindir.

Yerli Türklerin: Gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı,

Karadenizlilerin: laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş,

Çerkezlerin: Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası, haluju meşhurdur.

Arnavutların: Arnavut ciğeri ve böreği,

Tatarların: şıl börek, göbete mantısı,

Muhacirlerin: Katlama, sarıburma ve su böreği,

Boşnakların; Boşnak tatlısı,

Düzce ilinde yöresel yemekler olarak, Arnavut Böreği, Şıl Börek, Göbete ve Mantısı, Katlama, Sarı Burma ve Su Böreği, Boşnak Böreği ve Tatlısı, Gözleme, Höşmerim ve Tavuklu Keşkeği, Lepsi, Mamursa ve Halujları, Kara Lahana Yemeği ve Mısır Ekmeği sayılabilir.


Arnavut Böreği

Arnavut Böreği


Göbete


Göbete

Mamursa

Mamursa