MalzemelerTurp Otu Salatası Tarifi - İzmir Yemekleri


1 bağ turpotu
Zeytinyağı
Limon
Sarımsak
Tuz


Hazırlanışı:

Turpotlarının kalın sap kısımları kesilerek taze sapları ve yaprak kısımları alınır iyice yıkanır (epey kum tuttuğu için sirkeli suda da bekletmekte fayda vardır)
  • Tencereye su ve tuz eklenip kaynamaya bırakılır. (çabuk kaynaması için tuzu sonra da ekleyebilirsiniz)
  • Su kaynadıktan sonra turpotunun sapları bir 5 dk önce yaprak kısımları 2-3 seferde suya eklenir. (hepsini birden eklemiyoruz çünkü o zaman kaynamış olan su soğuyor)
  • Yumuşayana kadar haşlanır, sonra kevgirle bir tabağa alınır.
  • Ayrı bir yerde ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile hazırlanan sos servise yakın salataya dökülüp hafifçe karıştırılır.