Ekşili Balkabağı Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Ekşili Balkabağı Tarifi

  1. Malzeme:

    300 gram bal kabağı
    80 gram arpacık soğanı
    diş sarmısak
    1 adet çubuk vanilya
    2 küçük kırmızı acı biber
    30 gram toz şeker
    40 ml. sirke
    20 ml. zeytinyağı
    Nane
    Tuz + Karabiber

    Yapılışı:

    Kabağın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın. 30 saniye kaynar tuzlu suda blanşe edin, soğuk sudan geçirin, süzün. Soğanları minik küp doğrayın, sarmısağı kıyın. Vanilya çubuğunu ikiye kesin, özünü kazıyın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın. Şekeri, 100 mi. su ile 50 mi. kalıncaya kadar kaynatın. İçine kabağı, soğanı, sarmısağı, acı biberi, vanilya özünü ve çubuğunu ekleyin, orta ateşte 3-4 dakika pişirin. Sirkeyi, yağı, tuzu ve biberi ilave edip soğumaya bırakın. Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekletin. Servisten 30 dakika önce kaseye alın, nane yapraklarıma süsleyin.


  2. 2012-04-07 #2
    Ekşili değilde şöyle tatlı bir balkabağı tarifiniz var mı çok acil ,yoksa da artık ekşili yaparız :))

  Okunma: 1407 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -