Ispanaklı Kek Malzemeleri

2 Adet yumurta

1,5 Bardak toz şeker
2 Bardakun
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1/2 Bardak sıvıyağ
200 Gram ıspanak
1 Paket kremşanti
1 Bardak soğuk süt

Ispanaklı Kek Tarifi ve Yapılışı


Ispanaklı Kek Tarifi Yapımı


Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olana kadar buzdolabında beklet. Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)

Sonra içine yağ ,vanilya ,kabartma tozu ,ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kenarlarını kes. (yuvarlak kare vs.) Kenarlarını robotta un şeklinde kıy. Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir) Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.