Kullanılacak Malzemeler

3 su bardağı et suyu
2 su bardağı pirinç
150 gr mantar
3 çorba kaşığı tereyağ (margarin)
2-3 diş sarımsak
2 orta boy soğan
100 gr pastırma
Tuz, karabiber

Hazırlanma Şekli

Pastırmaları ufak ufak doğrayın. Mantarları yıkayın. Bir cm kalınlığında doğrayın. Soğanları rendeleyın. Bir kaşık tereyağında soğanları kavurun. Sarımsakları bütün atın. Pastırmaları ve mantarları ekleyin. Mantar suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince bir çay bardağı su koyun. 5 dakika daha kaynatın. (Sarımsakları pişince çıkarın.)

Pirinçleri yıkayın. On dakika kaynar suda bırakın. Tereyağında 5-7 dakika kavurun. Üç bardak et suyunu ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına pilavı üzerine de karışımı koyun.