MALZEMESİ:

1/2 kg. ekşi elma
50 gram kuru üzüm
1/2 kg. yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı iri dövülmüş cevizıçı.

HAZIRLANIŞI:

Elmaların göbek kısımlarını çıkartıp, kabuklarını soyun. Kuşbaşı doğrayın. Kuruüzümü ayıklayın. Bir tencereye elma parçalarım ve kuruüzümü koyun. Üzerine yarım bardak su ilave edin. Elmalar iyice yumuşayıp, koyu bir püre elde edinceye kadar orta ateşte pişirin. Tencereyi ateşten alın. İçindeki-malzemeyi bir kaba aktarın. Hindık-tan sonra buzdolabma kaldırıp, soğumaya bırakın. Yoğurtla elmalı ve kuru üzümlü karışımı aynı kaba koyun. İyice karıştırın. Birer kişilik kaselere aktarın. Üzerlerine toz şekeri ve cevizi serpip soğuk olarak servis yapın.