Ananasın Faydaları Nelerdir?



Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir meyvedir.

Bakteri ve virüslere karşı bağışıklık sisteminin korunmasında yardımcı olur.

Cilt yapısının onarılması için gerekli kollagen' in üretimine yardımcı olur.

Saçı nemlendirir ve parlak gösterir.

Tırnakları besler ve güçlü olmalarını sağlar.

Hücre oluşumuna yardımcıdır.

Yara ve yaralanmalar sonucu oluşan iltihap için ağrı giderici ve iyileştirici.

Kanın pıhtılaşmasını engelleyerek ( fibrin parçalayıcı ) kan akışını hızlandırır.

Kandaki yağ oranını düşürerek kolesterol seviyesini dengeler.

Vücutta sodyum oranını azaltarak yüksek tansiyonu düşürülmesinde yardımcı olur.

Antioksidan açısından zengin olması nedeniyle kanser önleyici özelliği vardır.

Sindirim sisteminde yardımcı, hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır.

Lif bakımından zengin bir yapıya sahiptir.

Mide-bağırsak sisteminde düzenleyici etkisi vardır.

Yağ yakıcı özelliğinden dolayı selülit tedavisinde ve diyetlerde tercih edilir.

İdrar söktürücü ve toksin arttırıcı etkisi vardır.

Üst solunum yolu enfeksiyonların ( astım, anjin, bronşit ) da kullanılır. Öksürük kesici alerjik reaksiyonlara karşı engelleyici etkisi vardır.

Kansere karsi etkili Taze ananas bromelin enzimini icerir. Bromelin protein ayristirici ve sindirimine yardimci bir enzimdir.
Ananas, hücre kaybini engelleyen ve enerji üretimine yardimci olan mükemmel bir meyvedir.

Ananas manganezin yani sira iyi derecede B1 vitamini icerir. B1 vitamini enzimatik reaksiyonlarda tamamlayici ve enerji üretiminde yardimcidir.