Malzemeler:

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

300 gram helvacı kabağı,
4 avuç kırık pirinç,
1 litre süt,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:

Kabağın kalın kabuğunu kesip attıktan ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra sarı ve etli içini ince ince doğramalı. Sütü kaynatmalı ve kaynayınca içine kabak parçalarını atmalı. Kabak yeniden kaynamaya başlayınca bu defa darısı ve taşları ayıklandıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş kırık pirinci katmalı. Vakit vakit karıştırarak çorbayı pişirmeli. Tencereyi ateşten indirmeden az önce tuzunu katmalı. Son birkaç defa daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirip bir süre dinlendirmeli. Sonra çorbayı servis kâsesine boşaltmalı ve servis yapmalı.