Malzemeler:

5 patlıcan
6 domates
2 bütün sarımsak
kararınca tuz ve nane

Yapılışı:

Patlıcanları tamamen soyup yanlarında ufak yarıklar açıyoruz.bu yarıklara ayrı bir kapta karıştırılmış olan tuz ve şekeri serpiyoruz. sonra patlıcanları kara suyunu ve acısını çıkarması için bir köşeye alıyoruz. onlar beklerken domatesleri hafif irice doğruyorsunuz. sarımsakları tek tek soyuyorsunuz sakın ufak ufak kesmeyin.


patlıcanları çeşmenin altında durulayın ve havlu peçeteyle kurulayın. daha sonra bütün halde kızartın.
kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye dizin üzerine doğradığınız domatesleri dağıtın. sarımsakları bunların arasına gömün.

en sonunda kızartmada kullandığınız yağdan 2 çorba kaşığı,tuz ve nane ekleyin. tepsinin üstünü gazeteyle örtüp ocağa koyun.

bi 20-25 dakika sonra nefis bir patlıcan yemeğiniz olacak