Ankara'da yapılan lantarım daha çok tarla ürünlerine dayanır. Konya konya'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük tahıl (buğday) ambarıdır. Geniş ekim alanına sahiptir.

Buğdaydan başkaska, yulaf , arpa arpa, bakla baklagiller, sanayi bitkileri, şeker pancarı, yumru bitkiler, sebze ve meyve çeşitleri, patates oldukça çok yetiştirilir. Sakarya ve buna dökülen akarsuların vadilerinde pirinç ekilir. Armudu ve üzümü meşhurdur.

Ankarada Yetişen Tarım Ürünleri

Polatlı, Haymana,Ş. Koçhisar, Bala ve Çubuk'ta buğday ekimi yaygındır. Arpa, yulaf, şekerpancarı, kavun kavun,karpuz ve sebze üretimi de tarımda çok önemli bir yer tutar.

Ankarada Yetişen Tarım Ürünleri 2


Fasulye, yem bitkileri, mercimek, çeltik, ayçiçeği yetiştirilir.

Meyvacılık pek yaygın değilse de armut, elma , kayısı, kiraz, vişne, erik ve ceviz gibi meyvalar yetiştirilir. En çok yetiştirilen meyve üzümdür.