Kullanılacak Malzeme (4 kişi için) :

200 gramlık bir çavdar ekmeği
100 gram sbrinz peyniri (gravyer peyniri),
50 gram tereyağı,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1.5 litre et suyu (6 büyük su bardağı),
1.5 bardak süt,
yeteri kadar kimyon,
karabiber ve tuz.

Yapımı :

Sütü kaynatmalı, süt kabarınca ,çine bir tutam kadar kimyon döküp bir taşım kaynatıp ateşten indirmeli.
Ekmeği tırtıllı bıçakla ince dilimlere doğramalı. Bir tavaya tereyağını kovup ateşte eritmeli. Yağ ısınınca ekmek dilimlerini içine atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı. Kızarmış ekmek dilimlerini düz altlı ve yayvan bir tencereye yerleştirmeli. Üzerlerine sıcak et suyunu döküp orta ısılı ateşte on dakika kaynatmalı. Peyniri rendelemeli. Buna birkaç kaşık çiğ kremayla ılık sütü katmalı. İyice karıştırmalı tuzlayıp biberlemeli, maydanozunu serpmeli, ve tenceredeki çorbayı üzerine döküp servis yapmalı.