400 gram şerit makarna (bülbül yuvası),
200 gram kültür mantarı,
100 gram sadeyağ,
2 kaşık fırınlanmış bayat ekmek tozu,
1 kaşık ince kıyılmış maydanoz,
100 gram krema,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri.

Yapımı:
Islak bir peçeteyle mantarların üzerlerindeki derilerini adeta ovar gibi temizleyerek çıkarın. Sonra her birini dilimleyerek parçalara ayırın. Bir tavaya 30 gram sadeyağ koyarak yüksek ısılı ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra mantarları içine atarak on dakika kavurun. Tuzunu, biberini serptikten sonra ateşin ısısını azaltın ve kremayla kıyılmış 1 kaşık maydanozu katın. 2-3 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra ateşi söndürün.

Makarnaları diriliklerini fazla kaybetmiye. cek biçimde haşlayın sonra bir süzgece boşaltarak süzün. Üzeri, ne bol miktarda soğuk su dökerek tekrar süzün. Sonra bunun yarısını pyrex bir kayık tabağa boşaltın ve pişmiş olan mantarları üzerine dökün. Makarnanın öbür yarısını mantarların üstüne örtün. Beri yanda kalan yağı eritin. Fırınlanmış bayat ekmek tozunu içine kattıktan sonra makarnanın üstüne gezdirerek dökün. Rendelenmiş kaşer peynirini de serptikten sonra kayık tabağı kızgın bir fırına sürün. Makarnayı on dakika kadar sıcak fırında gratine ettikten sonra çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.