Kullanılacak malzeme:

350 gram süt,
150 gram toz şekeri,
6 yumurta,
2 kaşık un,
bir parça vanilya,
1 çay kaşığı vanilya tozu.

Yapımı:

İçine vanilya tozuyle bütün parçayı koyup sütü kaynamaya başlayıncaya kadar ateşte tutmalı.

Porselen bir tencereye yumurtaların sarılarıyle toz şekerini koymalı. Bunları çırparak köpük durumuna getirince çırpmaya ara vermeksizin unu azar azar katıp yedirmeli. Aynı işleme ara vermeksizin içinden vanilya çubuğu alınmış sıcak sütü sicim gibi ince ince akıtarak karışıma yedirmeli.

Sonra porselen tencereyi içinde kaynar su bulunan ateşteki büyük bir kabın içine oturtmalı. Kremayı karıştırarak koyulaşıncaya kadar ateşte tutmalı. Sonra kaymak tutmaması için vakit vakit karıştırarak bir kenarda soğumaya bırakmalı. Krema soğuyunca bir cam veya porselen kâseye boşaltmalı ve bayram tartı dilimlerinin üstüne sürüp birlikte yemek üzere servis yapmalı.