Malzemeler


1 kilogram yağlı ve kemikli kuzu eti
7 diş sarımsak 10 adet yeşilbiber (isteğe Gore acı biber)
7-8 tane doğranmış domates
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 - Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

Tarif

Büyükçe bir kavurma saç içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp sacın içerisine koyun.
Etler iyice yumuşayana kadar önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte etlerin suyunu çekmesini sağlayın. Bu kavurma işlemi ortalama 1 saat kadar sürer.

Etin orta yerinden yer açarak sivri biberler, sarımsak ve doğranmış domatesler ilave edilir. Ara ara karıştırılıp diriliği gidinceye kadar ve domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavrulur. Kavrulma işlemi resimdeki görünümü alana kadar kavurmaya devam edin. Pişme işlemi bittikten sonra üzerine tuz 4-5 dakika kadar daha pişirilir .