299 - Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler :


(6 kişi için) ½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu Eti 200 gr İç Bezelye 2 adet Patates 2 adet Havuç 2 yemek kaşığı Yağ 1 adet Kuru Soğan 1,5 bardak Su Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı :Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur.

Üzerine su ilave edilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur. Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir.

Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir.