13 - Köfteli Kebap Nasıl Yapılır?

Malzemeler


2 milföy hamuru - 30 gram Antep fıstığı - 1 çay bardağı kaşar rendesi - 1 yumurta sarısı - Susam - Çörekotu -

Köfte Malzemesi

500 gram dana kıyma - 4 adet biber - 1/2 demet maydanoz - 6 diş sarımsak - 1 fincan haşlanmış Pirinç - Tuz,karabiber Süre: 40 dk - 4 Kişilik

Tarif


Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın. Diğer taraftamilföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin.

Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serperek fırına verin.