21 - İçli Köfte Tarifi Resimli

Malzemeler 250 gr yağsız koyun but kıyması 250 gr iç için kıyma 125gr margarin 1,5bardak köftelik bulgur 2 adet soğan ½ demet maydanoz 2 kaşık çam fıstığı 1 kaşık kuş üzümü 1 tutam ceviz içi 8 bardak su 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kimyon tuz karabiber

Tarif 25 gr yağı bir tencerede eritin, fıstığı kavurun, pembeleşince soğan ve kıymayı ilave edin. Kuşüzümünü ve tuzunu katarak kavurun. Kıvamı gelince ocaktan alın içine karabiber, ince kıyılmış maydanoz serpin. En sona cevizi karıştırın. Bulguru yıkamadan büyük bir tepsiye koyun, baharat serpin. 1 bardak suyu ara ara serpiştirerek avucunuzla ovuştura ovuştura 40dk yoğurun. İyice yumuşamalı ardından but kıymasını buraya katıp 20 dk daha yoğurun. Hazırladığınız köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, ıslak avucunuzda yuvarlayın. Yumurta şeklinde olsun. Tepesine işaret parmağınızı koyun diğer ucuna kadar burgulayarak oyun. Ardından hazırladığınız kıymayı buraya doldurup açık olan iki ucunu da kapatın. Bir tencereye 8 bardak suyu döküp tuz katın kaynasın.


Kaynadığı vakit köfteleri içine atın, kapağı kapalı olarak orta ateşte haşlayın. Haşlanan köfteleri de kevgirle sudan çıkarıp yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.