22 - Islama Köfte Nasıl Yapılır?


Malzemeler 600-700 gr kıyma 2,5 su bardağı ekmek içi Tuz karabiber ,kimyon,az kekik Küçük bir soğan rendesi Taban için Ekmek dilimleri 3 kaşık toz biber 7 su bardağı et suyu 1 su bardağı sıvı yağ (Eğer istenirse yağ bir çay bardağına çekilebilir) 5-10 yeşil biber 2 domates


Tarif Öncelikle soğan ekmek içi ve baharatla klasik bir köfte yoğuruyoruz ve vakit varsa biraz dinlendiriyoruz. 7 bardak et suyunu 3 kaşık dolu kırmızı toz biber ve yağ ile kaynatıyoruz. Ekmeklerimizi bu kaynar suya atıp hemen çıkarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Köfteleri de ekmeklerin üzerine yerleştirip 200 derecede kızgın fırına atıyoruz. Köfteler kızarmaya başlayınca biberleri de dizip pişiriyoruz.


Ayrı bir tavada domatesleri dilim halde pişirip serviste yoğurtla süsleyerek sunuyoruz.