Etli Güveç Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Etli Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Etli Güveç Nasıl Yapılır?

    Malzemeler :

    (4 kişi için) ½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti veya Dana Eti

    10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
    1 yemek kaşığı Yağ
    2 orta büyüklükte Domates
    3 tane Yeşil Biber
    1 bardak Su Kıyılmış Maydanoz
    yeterince Tuz

    302 - Etli Güveç Nasıl Yapılır?

    Hazırlanışı :

    Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır. Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerilerine yerleştirilir.

    Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.

    Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.



     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2017-06-19
  Okunma: 2284 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 5/5 - 1