Ciğer Sote Nasıl Yapılır

4 - Ciğer Sote Nasıl Yapılır?
Malzemeler 1 su bardağı hafif haşlanmış Pirinç 1 çay bardağı soya yağı 1/2 kg koyun ciğeri 2 adet patates 2 adet havuç 3 çorba kaşığı konserve iç bezelye 2 çay kaşığı karabiber 3 dal dereotu Yeterince tuz


Tarif
Pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve suyunu iyice süzün. Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış ciğerleri bir miktar kavurun. İçine doğranmış patates ve havuçları, bezelyeyi, yeterince tuz ve karabiber ekleyip iyice kavurun. Ateşten alıp yağını süzdürün.

İçine haşlanmış pirinci de ekleyerek servis tabağına alın. Üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.