Koyun Etinin Özellikleri - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Koyun Etinin Özellikleri

  1. Koyun Etinin Özellikleri

    Yurdumuzda 3 çeşit koyun vardır. Dağlış, Karaman, Kıvırcık. En makbulü Kıvırcıktır. Hangi cins olursa olsun koyunun erkeği dişisinden daha makbuldür. Yalnız erkeklerin burulmuş olması (erkeklik bezlerinin çıkarılmış olması) şarttır. Burulmamış koçların etleri yağsız, sert ve ağır kokulu olur.


    Burulma işleminin kuzu iken yapılması gerekir. Koç halinde burulmuş hayvanların etleri sert ve lifli olur. Bunu anlamak için husyelerine bakılır. Kuzu iken burulan koyunların husyeleri fındık büyüklüğünde ve beyaz kalır. Dişi koyunlar ise genellikle yavruladıktan sonra kesildikleri için kart olurlar. Etleri sert ve zor pişer.



     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2018-10-16
  Okunma: 1086 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0