Malzemeler;

5 su bardağı un 3 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 2 bardak ılık su
İçi için 400 gram kıyma küçük bir soğan Hafif karabiber ve kimyon

Tarif

Un havuz gibi açılarak yumurtalar kırılır ve tuzda ilave edilerek ılık su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yapılır. Bu ölçüleri versek de unun su çekme kapasitesine göre su miktarı ile hafif oynanabilir. Bu hamur 6 ya bölünür ve 2 toptan ortalama bir tepsi çıkıyor. Hamur üzerine nemli bez koyularak açılmaya başlanır.


Hamur açılarak kareler şeklinde kesilir içine hazırlanan kıymalar konarak karşılıklı köşeler birleştirilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 200 derecede 20 dakika kadar pişer. Fırından çıkan mantılar kaynayan suda haşlanarak sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış nane ve kırmızıbiberle servis yapılır.