14 - Çin Böreği Nasıl Yapılır?


Malzemeler

2 adet yufka, 2 adet yumurta, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 fincan haşlanmış bezelye, 1 bardak ince bulgur, 2 bardak sıvıyağ, 1 bardak galeta unu, 2 kaşık dolmalık fıstık, 1 kaşık kuş üzümü, 1 çay kaşığı yenibahar, tuz

Tarif

Bulguru sıcak suda bekletin şişsin. Soğanı doğrayın, havuç ve bezelyeyi haşlayın. 2 kaşık sıvıyağda soğanı kavurun üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü, havuç, bezelye, bulgur ve baharatı ilave edin, iyice karıştırın.

Yumurta sarılarını aklarından ayırın ayrı kaplarda dursunlar. Yufkanın birini tezgaha serin çırpılmış yumurta akı sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatarak üçgen parçalara ayırın. (8-9 parça)

Bu parçaların içine harçtan koyun sigara böreği gibi sarın. 2 bardak yağı tavada kızdırın börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartın.