19 - Ay Çöreği Nasıl Yapılır?


Malzemeler

1 paket margarin 1 fincan şeker 1 çaybardağı yoğurt 1 çaybardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu alabildiğine un pudra şekeri İçi 4 adet elma 1 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 4 kaşık kuru üzüm

Tarif

Bir kapta yoğurt, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun. Bu hamuru 20dk dinlendirdikten sonra bezelere ayırın. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve robotta parçalayın. İçine şeker, tarçın ve üzümü karıştırın orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Harç soğuyunca bezeleri elinizle yuvarlayıp açın içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın. Yarım ay şeklinde yağlı tepsiye sıralayıp 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.