21 - Meyveli Fındıklı Gevrek Nasıl Yapılır?


Malzemeler:


2 Yumurta 1 Su Bardağı Toz Fındık 1 Su Bardağı Pirinç Fındık 1 Su Bardağı Toz Şeker 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu Aldığı Kadar Un Kuru Meyve Çeşitleri


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına tereyağını ve yumurtayı koyup karıştırın. Üzerine toz fındık, toz şeker ve pirinç fındığı da ekleyip yoğurun. Daha önceden ıslatılan kuru meyveleri de içine katın. Alabildiği kadar unu (8 yemek kaşığı kadar) ve kabartma tozunu da koyduktan sonra yoğurmaya devam edin. Katı bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayarak rulo yapın.


Yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen hamurları dilimleyin ve bu sefer içleri kızaracak şekilde tepsiye dizerek fırına verin.