Kullanılacak malzeme (12 kanapelik):

12 forma ekmeği dilimi,
2 yumurta,
12 dilim salatalık domates,
4 kaşık zeytinyağı,
2 parça Kars tipi eritme peyniri,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:

Yuvarlak forma ekmeğinin iki parçasını almalı. Bunların dışındaki kabuklu dilimi attıktan sonra her parçayı altı eşit dilime bölmeli. Böylece elde edilecek 12 dilimi yan yana dizmeli. Beri yanda peynir parçalarını kalaylı kâğıtlarından çıkardıktan sonra küçük bir porselen kâseye koymalı ve zeytinyağıyle birlikte iyice ezerek karıştırmak Bu karışıma yeteri kadar tuz serpip son bir defa daha çırparak krema durumuna getirdikten sonra çepeçevre kabukları çıkarılmış ekmek dilimlerine sürmeli.

Bunların üzerlerine de birer domates dilimi oturtmalı (domates dilimlerinin ekmek dilimlerinden ne büyük, ne de küçük olmaları gerekir). Katı olarak haşlanmış yumurtaların kabuklarını soymalı ve bunları oniki yuvarlak dilime doğramalı. Her bir dilimi sansız olarak bir kanapenin üstüne oturtmalı. Yumurta sarılarını ise iyice ezmeli ve kanapelerin üzerlerine serpiştirmeli. İsteyenler bunların üstüne birer yuvarlak dilim salatalık da,oturtabilirler. Bazı kimseler ise çekirdekleri çıkarılmış birer siyah zeytin oturtmaktadırlar