MALZEMELER

-3 yumurta
-6 çorba kaşığı sıvı yağ
-9 çorba kaşığı süt
-12 çorba kaşığı toz şeker
-15 çorba kaşığı un
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-Yarım limon suyu
-1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali

YAPILIŞI


1- Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır.
2- Şekere yumurta iyice çarpılır.
3- Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.
4- Süt konur, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çarpmadan karıştırılır.
5- Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35- 40 dakika pişirilir.
6- Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.

SOS İÇİN MALZEMELER:


-Yarım su bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ
-2 Limon suyu
-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

Erimiş yağ, şeker, limon suyu ve vanilya karıştırılıp, çırpılır.