Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler:

    1 lt süt ayrıca 1/2 lt süt
    6 yemek kaşığı un
    1/2 paket margarin
    9 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    50 gr hindistan cevizi
    1 paket krem şanti
    100 gr dövülmüş ceviz içi

    Yapılışı:

    1/2 paket margarini tencereye koyuyoruz eritiyoruz, 6 kaşık unu koyup çok karartmadan biraz kavuruyoruz üzerine 1 lt sütü koyup 9 kaşık şekeri ilave ediyoruz, vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadar mikserle iyice topaklandırmadan karıştırarak pişiriyoruz. Büyük bir kare fırın tepsisine hindistan cevizini bolca serpiyoruz yaptığımız muhallebiyi hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye yavaş yavaş yayarak döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz.Krem şantiyi hazırlıyoruz kutunun içindeki 1 tanesini yapıyoruz soğuması için dolaba koyuyoruz.Hepsi soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi tepsideki muhallebinin üstüne yayıyoruz, üzerine dövülmüş ceviz içi serpiyoruz, kare kare kesip herbirini rolu şeklinde sarıyoruz.

    Afiyet olsun




     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2010-04-19
  Okunma: 18961 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0