Vitamin Çeşitleri Hangi Besinlerde Daha Fazla Bulunur? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Vitamin Çeşitleri Hangi Besinlerde Daha Fazla Bulunur?

  1. bu sorunu cevabını istiyorum
  2. 2011-10-01 #2
    A Vitamini
    Sağlıklı gözler, deri, saç, mukoza zarı kaynağı, balık karaciğeri yağı, böbrek, Beta-karotena(koyu, yeşil yapraklı sebzelerde olur), sarı ve turuncu meyve ve sebzeler.

    B1 Vitamini
    Sağlıklı kalp, beyin ve sinir sistemi. Normal kırmızı kan hücrelerinin seviyesini korur
    Kaynağı: Tahıllarda, buğday tohumu ve hayvan ciğeri.

    B2 Vitamini
    Sağlıklı gözler ve tırnak ve saç.
    Kaynağı: Avokado, süt ve süt ürünleri, sakatat, maya

    B3 Vitamini
    Sağlıklı sinir sinir sistemi, dolaşım sisitemi, protein ve karbonhidrat metobolizması, enerji üretimi için gerekli
    Kaynağı: Tavuk, fıstık, yumurta, badem, som balığı

    B5 Vitamini
    Sağlıklı sinir sistemi
    Kaynağı: Avokado, beyin ve tahıllar

    B6 Vitamini
    Sağlıklı sinir sistemi, beyin ve üreme işlevleri.
    Kaynağı: Bira mayası, yumurta sarısı, yulaf ezmesi ve sakatat.

    B12 Vitamini
    Normal kası korur.
    Kaynağı: Ciğer, böbrek, beyin, et, yumurta sarısı, arkadaş iç-bakteriler tarafından sentezlenir.

    Folik asit
    Sağlıklı saç ve deri.
    Kaynağı: Lifli yeşil sebzeler, brokoli, lahana, portakal, tahıl, kuşkonmaz.

    Kolin Bitartarat
    Karaciğer, böbrek ve safra kesesinin sağlığını korur.
    Kaynağı: Tahıl, fındık, fıstık, tohumlar ve narenciye meyvaları.

    C vitamini
    Sağlıklı bağışıklık sistemi kollagen üretimi, sağlıklı kemikler, dişler ve kıkırdak.
    Kaynağı: Naranciye, biberiye, çiğ lahana, ananas, patates ve maydanoz.

    E vitamini
    Antioxidant, vücut hücrelerinin sağlığı, sağlıklı dolaşım sistemi, kalp dolaşım sistemi, kalp fonksiyonları.
    Kaynağı: Mısır, sığır eti, badem, yumurta sarısı, fındık, ayçiçeği tohumu, buğday tohumu.

    Kalsiyum
    Sağlıklı ve güçlü kemikler ve dişler, normal kalp fonksiyonları kasları, kasların ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmaması.
    Kaynağı: Badem, sütü ürünleri, yumurta sarısı, soya-fasulyesi ve sardalye balığı.

    Krom
    Vücudun şeker kullanımını düzenler, kandan hücrelere glikoz transferi sağlar.
    Kaynağı: Yumurta sarısı, istiridye, yer fıstığı, üzüm suyu, peynir, buğday ve maya.

    Demir
    Oksijen kan yolu ile vücut hücrelerine taşır.
    Kaynağı: Karaciğer, istiridye, sığır eti, helvacı kabağı.

    Magnezyum
    Sağlıklı kaslar, damarlar, kemikler, kalbin düzenli çalışması, sinir sistemi, enerjui üretiminde katalizör.
    Kaynağı: Badem, soya fasulyesi, yabani havuç.

    Magnanez
    Sinir sistemi sağlığı, beyin, sinirler ve kaslar arasında koordaniasyon.
    Kaynağı: Ayçiçeği tohumu, Hindistan cevizi, badem, mısır, ceviz, zeytin.

    Potasyum
    Sinir sistemi kan ve dokular asit-alkali dengesi.
    Kaynağı: Bütün sebzeler, kayısı, muz, patates, fındık, sardalye, avokado, narenciye meyvesi.

    Silica
    Sağlıklı saçlar, deri ve tırnaklar.
    Kaynağı: Atkuyruğu bitkisi, köklü sebzeler, yulaf, arpa.

    Çinko
    Sağlıklı üreme, deri ve bağışıklık sistemi.
    Kaynağı: İstiridye, sığı eti, karaciğer, zencefil, süt ayçiçeği, helvacı kabağı tohumu, Ringo balığı.


  3. 2012-10-09 #3
    bn çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldu inş başkalarınada yardımcı olur (y)

  Okunma: 2255 - Yorum: 2 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -