Malzemeler:

6 adet sakız kabağı
1 çay bardağı rende kaşar
1 küçük kalıp yağlı beyaz peynir
8-10 dal dereotu
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 talı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su

Yapımı:

Kabakların kabukları kazınır. Her kabak enine 3 parçaya kesilir, oyma aletiyle oyulur. Karıştırma kabına ezilmiş beyaz peynir, rende kaşar, kıyılmış dereotu, maydanoz, pul biber, kekik ve tuz konur karıştırılır. Kabakların içine peynirli karışım doldurulur ve kenarlı fırın kabına dizilir. Salça , yağ ve su iyice çırpılır. Fırın kabında bulunan kabakların üzerine değirmeden allttan dökülür. En son fırın kabı alimnyum folyo ya da yağlı kağıtla sarılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.