Malzeme

1/2 kilo pürelik Adapazarı patatesi,
2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı un,
4/5 bardak süt,
2 çorba kaşığı parmesan peyniri veya rendelenmiş kaşer peyniri,
1 fiske cevz-i bevva,
75 gram tereyağı,
2 bardak zeytinyağı,
yeteri kada tuz ve karabiber,
150 gram haşlanmış balık.

Yapımı:

Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını çıkarıp ezmeli ve püre durumuna getirmeli. Sonra bu püre patatesi küçük bir tavaya koymalı. Üzerine tuzunu, biberini cevz-i bevvayı serpmeli. 50 gram da tereyağı kattıktan sonra bir-iki dakika karıştırarak ateşte tutmalı. Sonra kabı ateşten indirmeli. Soğuyunca bu karışıma yumurtaların sarılarını katmalı ve yoğururcasına karıştırmalı. Sonra bunlardan dört tane iri top yapmalı. Her biri bir portakal iriliğinde olacak bu topları ekmek tozuna bulamalı.

Küçük ve derin bir kaba zeytinyağını koyup bunu kızdırmalı. Zeytinyağından duman tütmek üzereyken patates püresi toplarını bir kaşığın yardımıyle çukurlaştırıp sepet durumuna getirmeli ve hemen kızgın yağın içine atmalı. Patates sepetleri kızarınca kevgirle bunları zeytinyağından çıkarıp süzmeli ve sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli.

Beri yanda artan tereyağını bir küçük tavada eritmeli. Buna unu katıp çabuk çabuk karıştırarak yağa yedirmeli. Sicim gibi ince dökülecek sıcak süt de bu yağlı una yedirildikten sonra rendelenmiş peyniri katmalı. Tavaya ufak parçalara doğranmış haşlanmış balık eti de konduktan sonra bu salça karıştırılarak beş dakika pişirilmeli. Sonra bu karışımı sıcak yerde tutulan patates sepetlerine doldurmalı ve böylece sıcak sıcak servis yapmalı