Pratik Kek tarifini kolayca yapabilir ve ani gelen misafirlerinize çabucak ikram edebilirsiniz.

Kıvamı iyi ayarlandığında tadına doyum olmayan kakaolu kekin püf noktası ise yağını fazla kaçırmamak.

Malzemeler

*3 adet yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un


Kekin Yapılışı


*Malzemeleri oda sıcaklığına gelmeleri için önceden hazırlayın.
*Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
*Sıvı yağ, süt ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin. (Yağını fazla kaçırmamaya dikkat edin.)
*Alabildiği kadar unu azar azar ekleyip karıştırın.
*En son vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip hafifçe karıştırın.
*Kek kalıbını yağlayıp un serpin.
*Karışımı kek kalıbına boşaltıp 170°C ısıltılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.