Malzemeler:

Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:

1,5 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Yapılışı:

Çukur bir kaba ılık su, tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un katılır, yoğrulur. Hamur üzeri kapalı olararak dinlenirken iç hazırlanır. Ispanak yıkanır, ince doğranır, yarım tatlı kaşığı tuzla ovulur. Tencereye soğan ve sıvı yağ konur. Soğan sararınca ateşten alınır. Üzerne çiğ ıspanak, kimyon, karabiber eklenir, karıştırılır. Dinlenen hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır, unlu zeminde, ince açılır. Yufkanın yarısına yeteri kadar iç konur, diğer yarrısı üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır. Gözleme az yağlı teflon tavada pişirilir