Vişneleri Yıkayın ve Süzülmeye Bırakın. Daha Sonra Bir Kürdan Yada Tığ Yardımıyla Çekirdeklerini Çıkarın. Ölçünüz 1 Kase Temizlenmiş Vişneye 1 Kase Toz Şeker. Bu Şekilde Bir Gece Bırakın.


Ertesi Sabah Şekerin Dibe Çöktüğünü ve Vişnelerin Sulandığını Göreceksiniz. Orta Derecedeki Ocağın Üzerine Alın Karıştırarak Kaynatmaya Başlayın. Kaynamaya Başladığında Köpük Oluştuğunu Göreceksiniz Süzgeçli Kaşık Yardımıyla Köpüğü Tamamen Temizleyin. Kaynatma Süresi 10- 15 Dakika Arası (Kıvama Bakarak Kaynatın) Ocaktan Almaya 2-3 Dakika Kala Yarım Limon Suyu Sıkın ve Ocaktan Alın Soğumaya Bırakın


Vişne Reçeli Nasıl Yapılır