Kayısı Reçeli Yaparken Kayısıların Biraz Olgunlarını Seçmenizde Fayda Var. Kayısıları Yıkadıktan Sonra Soyun (Tercihe Bağlı )ve Çekirdeği Çıkarın. 1 Kase Doğranmış Kayısıya Bir Kase Toz Şeker Bu Şekilde Ölçün ve Bir Gece Bekletin.



Ertesi Gün Kayısının Suyunun Çıktğnı Şekerin Dibe Çöktüğünü Göreceksiniz. Ocağa Alın ve Orta Ateşte Kaynatmaya Başlayın. Kaynamaya Başlayınca Köpük Oluşmaya Başlayacak u Köpüğü Süzgeçli Kaşıkla Alın . Köpüğün Tamamen Temizlendiğine Emin Olun. Kaynatma Süresi 10- 15 Dakika Arası (Kıvama Göre Belirleyin) Ocaktan Almanıza 2-3 Dakika Kala Yarın Limon Suyunu Ekleyin ve Ocaktan Alın. Soğumaya Bırakın

İsim:  p7290339.jpg
Görüntüleme: 6819
Büyüklük:  25,4 KB (Kilobyte)