Meyvelerin Koyulaşması Nasıl Durdurulur? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Meyvelerin Koyulaşması Nasıl Durdurulur?

  1. Meyvelerinizin daha çok rengini korumasını istiyorsanız, kahverengileşmeyi önleyen yöntemler şunlar:

    # Asit kahverengileşmeyi yavaşlatır. Bu yüzden phları 5 ten az olan limon gibi meyveler sayesinde ya da sirkeyle kahverengileşmeyi yavaşlatabilirsiniz.

    # Oksijen sebebiyle kahverengileştiği için hava almasını engellemek de bu reaksiyonu durdurur.

    # Meyveleri ısıtırsanız da korumuş olursunuz fakat lezzet olarak değişirler.

    # Meyvelerin soğutulması da koyulaşmayı durduran, ya da çok yavaşlatan yöntemlerdendir.


    Güncelleme : 2018-09-30
  Okunma: 914 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -