Azeri Mutfak Kültürü - Azerbaycan'ın Yöresel Yemekleri

Azeri mutfağı Azerbaycan'nın ulusal mutfağıdır. Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir.

İsim:  450px-Food_fromTurkey.jpg
Görüntüleme: 59211
Büyüklük:  65,8 KB (Kilobyte)


Hamur İşleri


  • Düşbere
  • Xemiraşı
  • Gürze
  • Kuymak
  • Firni
  • Süzme xingal


Salatalar

  • Soyutma
  • Khazar salatası
  • Azerbaycan salatası
  • Yeşillikler
  • Fasulye fisindjan

Çorbalar



İsim:  Khash_%28dish%29.jpg
Görüntüleme: 44907
Büyüklük:  84,9 KB (Kilobyte)


  • Umac
  • Piti
  • Köfte - bozbaş
  • Turşu sıyık
  • Parça - bozbaş
  • Tavuk çorbası
  • Pelmeni
  • Haş(Kelle paça)
  • Sulu xingal
  • Dovğa
  • Ayran - doğramaç
  • Hamuraşı
  • Balva


Et yemekleri


  • Tike kebap
  • Tavuk kebabı
  • Amatör kebabı
  • Lüle kebabı
  • Tava kebabı
  • Abgust

Pilavlar


  • Sütlü pilav
  • Meyveli pilav
  • Parça döşemeli pilav
  • Dereotulu pilav
  • Tavuklu pilav
  • Çığırtma pilav
  • Kıymalı pilav
  • Ham-döşemeli pilav
  • Sebze kavurmalı pilav
  • Fasulyalı pilav
  • Fisincan pilavı
  • Tahta pilav
  • Salyangoz pilavı
  • Ciğerli pilav

Dolmalar


  • Yarp** dolması(Yaprak dolması)
  • Kələm dolması(Lahana dolması)
  • Badımcan dolması(Patlıcan dolması)
  • Əvəlik dolması
  • Soğan dolması
  • Heyva dolması(Ayva dolması)
  • Alma dolması(Elma dolması)
  • Pamidor dolması(Domates dolması)
  • Nar kavurması
  • Turşu kavurması
  • Kızartılmış hayvan içiriği
  • Tava eti
  • Patlıcan çığırtması
  • Tendirde kızartılmış piliç
  • Arzuman köftesi
  • Ovrişte
  • Yayma
  • Sebze kavurması

Tatlılar


  • Shakerbura
  • Shakerchurek
  • Bakü baklavası
  • Şeki baklavası
  • Shor Gogal
  • Gyrmabadam
  • Salyangozlu profiterol
  • Ciğerli baklava