Yapılan bir araştırmaya göre her gün için önerilen beş porsiyon sebze ve meyveyi tüketen kişiler daha az tüketenlere göre kalp krizinden daha iyi korunuyorlar.

Londra Üniversitesi araştırmacılarının tesbitine göre günde üç ile beş porsiyon arası sebze meyve tüketenlerde kriz riski yüzde 11 oranında azalırken, beş porsiyondan fazla sebze meyve tüketenlerde ise risk ise %26 oranında azalıyor.

Araştırmacıların belirttiğine göre sebze ve meyvelerdeki yüksek orandaki potasyum, folat, lif ve antioksidanlar sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Avrupa, Japonya, ve Amerika Birleşik devletlerinde yapılan sekiz ayrı araştırmadan elde edilen sonuçlar da hep bu doğrultudadır.

Bu araştırmada görev alan Dr. Feng He'nin belirttiğine göre bol sebze meyve yemek sadece kalp krizinden değil diğer kardiolojik rahatsızlıklardan ve hatta bazı kanser türlerinden korunmakta yardımcı oluyor.

Bir porsiyon meyve ve sebzede neler olabilir; fikir vermesi açısından şöyle bir örnek verebiliriz: 1 muz, 1 orta boy elma, yedi adet küçük boy cherry domates, avuç içi büyüklüğünde bir parça brokoli.

Lancet isimli medikal yayında buluşlarını yayınlayan Dr.Feng He özetle şu noktaları belirmiştir : ‘'Bizim yaptığımız analizler yüksek oranda sebze ve meyve tüketenlerde kriz riskinin daha düşük olduğunu göstermiştir. Beslenme şekillerinde ve tercihlerinde bu yönde yapılan değişiklikler diğer kardiyovasküler hastalıklar ve bazı kanser türlerine karşıda koruyucu olacaktır.''